Language detected from Browser is: English and it's selected for you.

Admin

Section Heading

Admin 

10 kérdés, ami konkrétan elhangzott a Google állásinterjúján...Te mennyire tudnád a választ?

Ismert tény, hogy ha valaki a Google-nél szeretne dolgozni, kiváló képeségekkel kell, hogy rendelkezzen. Hogy ez mennyire így van, azt Pierre Gauthier nemrég saját bőrén is tapasztalta...

A programozó csaknem 37 évnyi kódolási tapasztalattal és az informatikában eltöltött több évtized után döntött úgy, hogy jelentkezik a világ egyik legnagyobb és legsikeresebb cégéhez a Google egyik vezető fejlesztőmérnöki pozíciójára. Az állásinterjú telefonon keresztül zajlott – és hiába a rengeteg tapasztalat, nem kapta meg a munkát. Az esetről blogjában számolt be, ahol leírta azt a 10 kérdést is, amikre tudnia kellett volna a választ.

1. Mi a malloc() függvény ellentétje C-ben?
2. Melyik Unix-függvény teszi lehetővé a socketnek, hogy fogadja a hálózati kapcsolatot?
3. Hány bájt kell egy MAC-cím tárolásához?
4. Rendezze a végrehajtáshoz szükséges idő szerinti sorrendbe: CPU-regiszter-olvasás, merevlemez fejmozgása, környezetváltás, rendszermemória olvasása.
5. Mi a Unix inode?
6. Melyik Linux-függvény vesz alapul egy útvonalat és tér vissza egy inode-dal?
7. Mi a neve a KILL signálnak?
8. Miért a Quicksort a legjobb rendezési módszer?
9. Vegyünk egy 10 ezer elemes tömböt, amiben 16 bites értékek vannak. Hogyan számolhatjuk meg a biteket a leghatékonyabb módon?
10. Mely típusú csomagokat használjuk egy TCP-kapcsolat kialakításakor, a kapcsolódó felek miket küldenek egymásnak?
Gauthier szerint ezek alapján a kérdések alapján nehéz lenne eldönteni, hogy az oriás cégnek vannak-e túl nagy elvárásai, vagy tényleg mindegyik idősebb fejlesztő dolgozójuk képes csípőből válaszolni a kérdésekre. De persze az is lehet, hogy a Google-t nem csak az győzi meg, ha valaki mindegyik választ azonnal tudja, hanem már az is, ha ügyesen (és szakmaian) vágja ki magát...
Close