Játszótérblog is your best source of fun.

Personalise

Language detected from Browser is: English and it's selected for you.

Section Heading

 

Miért csaljuk meg azt, akit szeretünk? Most megtudod a választ!

Mi az oka annak, hogy kifelé kacsintgat még az is, aki egyébként boldog a kapcsolatában? Egyszerűen ilyen megátalkodott az illető és kész? Az egyik népszerű videócsatorna, amely tudományos jelenségeket próbál közérthetően megmagyarázni, mutatós animációt készített a megcsalás nagy igazságáról. A videó annyira elgondolkodtatott minket, hogy a szövegét próbáltuk lefordítani Nektek!
Szóval akkor a magyar fordítás:
A hűtlenségről túl sokan gondolják, hogy az a hirtelen felhorgadó vágy következménye vagy csak egyszerű aljasság. Pedig ez valójában ritka…
Amikor párkapcsolatban élünk, mindannyiunknak szüksége van két ellentétes hozzávaló keverékére. Szükségünk van a Közelségre és szükségünk van a Távolságra. Egyrészt Közelségre vágyunk: ölelésre, érintésre, meghittségre… Azt akarjuk, hogy a másik ismerje a gondolatainkat és hogy mi magunk is szabadon kószálhassunk az ő elméjében. De Távolságra is szükségünk van, hogy ne érezzük magunkat túlontúl alávetve a másiknak, ne érezzük úgy, hogy a tulajdona vagyunk. Szeretnénk megtartani a szabadságunkat. Szükségünk van egy szobára, ami csak a miénk és amihez csak nekünk van kulcsunk.
Ha túltoltuk a Közelséget, könnyen előfordulhat, hogy mindenáron be akarjuk bizonyítani magunknak: nem függünk teljes valonkban a partnerünktől és továbbra is kívánatosak vagyunk a külvilág szemében… Ha új partnerrel bújunk ágyba, ennek oka nem egyszerűen a vágy; ilyenkor szökni próbálunk abból az érzésből, hogy a teljes identitásunk feloldódott a kapcsolatunkban.
De a túlságosan nagy Távolság ugyanilyen mértékben képes aláásni a hűséget. A Távolságot úgy éljük meg, mint a folyamatos visszautasítást. Amikor megpróbáljuk megérinteni a kedvesünket, ők arrébb húzódik. Amikor valami személyesről kezdünk beszélni, ő eltér a tárgytól. Ha ezután viszonyt kezdünk, ennek nem az az oka, hogy nem szeretjük már a partnerünket, hanem nagyon is szeretjük – csakhogy a Távolság és az elkötelezettség hiányát kibírhatatlannak és megalázónak éljük meg. Ráadásul ha a partnerünk rajtakap minket, azzal vádol, hogy nem volt elég fontos a kapcsolat, miközben a félrelépésünket éppen, hogy az okozta, hogy túlságosan fontos volt.

 

Véletlenül mágnesek közé szorította a golyóit az amúgy mágneses terápiával próbálkozó férfi...

Guangdong tartományban, Kínában pár napja történt a kínos baleset. Egy 45 éves férfi hívta fel a hatóságokat és, amint kiderült, azért, mert otthon épp egy mágneses terápiát végzett, aminek az lett a vége, hogy a golyóit 2 mágnes közé szorultak és nem tudta kiszabadítani őket.

A férfit természetesen kórházba vitték, ahol ez a videó is készült. Az látszik, hogy meglehetősen nagy tanácstalanság lett úrrá az ott lévő tűzoltókon és a doktorokon egyaránt. A felvételen látszik, hogy senki nem akarta elsőre vállalni a felelősséget a következő lépésért, mert féltek, hogy valami nagyon félresikerül...

A férfi eközben meglehetősen szenvedett, de még arra volt ereje, hogy ő vállalja a felelősséget, csak csináljanak már valamit. A tűzoltók végül egy hidraulikus szerkezettel akarták szétválasztani a mágneseket, de előtte engedélyt kértek a férfitól és annak feleségétől is. Közben viszont kiderült, hogy az eszköz be se fér a mágnesek közé, mert túl szorosan tapadtak össze.

Ezután tovább ment a gondolkodás, hogyan lehetne leszedni a másneseket, de ekkor már négy órája volt mágnesek közé szorítva a herepár. Ekkor a tűzoltóknak támadt az ötlete, hogy apróbb darabokra vághatnák a mágnest a hidraulikus vágóval, és utána talán kevésbé lenne erős a hatásuk. Nagyon precíz manőver vette kezdetét, amit végül siker koronázott. Ráadásul az orvosok szerint maradandó károsodás sem történt.
Close